Over ons

Nexus is de studievereniging van de opleiding Bedrijfskunde op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
Het bestuur wordt vertegenwoordigd door studenten Bedrijfskunde en zet zich actief in voor haar leden.

‘Nexus’ betekent in het Latijn verbinding. De studievereniging heeft als primair doel om studenten, de opleiding Bedrijfskunde en de praktijk bij elkaar te brengen en daarmee te verbinden. Dit doet de studievereniging door het organiseren van zowel formele- als informele activiteiten voor haar leden. Binnen deze studievereniging staat gezelligheid voorop en zijn er geen verplichtingen.

Geschiedenis

Studievereniging Nexus is opgericht op 18 juni 2018 door 3 studenten die naast de opleiding nog iets misten. Deze 3 studenten vonden een studentenvereniging te informeel en te weinig meerwaarde hebben voor de opleiding die zij volgden. Daarom hebben zij samen studievereniging Nexus opgericht. Het doel van de oprichting was het organiseren van activiteiten voor alle Bedrijfskunde studenten, zowel informeel (zoals een feest) als formeel (een bedrijfsbezoek). Inmiddels is studievereniging Nexus uitgegroeid tot een vereniging met ruim 200 leden met maandelijks vele activiteiten.

Oprichting.jpg
Oprichters van studievereniging Nexus, van links naar rechts, Robbert Witsiers, Bas de Vries en Xander van Prehn Wiese

Activiteiten

Als studievereniging willen wij de bedrijfskundige theorie verbinden met de beroepspraktijk, hierdoor organiseren wij onder andere bedrijfsbezoeken, netwerkevents en gastcolleges. Daarnaast staat gezelligheid staat bij ons voorop en daarom organiseren wij ook informele activiteiten, zodat je ook kunt ontspannen naast je studie. Zo is er maandelijks een borrel in BAR2 voor onze leden en worden er een aantal keer in het jaar feesten georganiseerd in samenwerking met andere studieverenigingen. Daarnaast hebben we ook regelmatig nog evenementen zoals lasergamen, bierproeverij of een pubquiz. Verder organiseren we ook jaarlijks een studiereis naar een land in Europa. Zo zijn we in januari 2020 naar Lissabon geweest met 41 leden!

Actief lid worden?

Lijkt het jou leuk om je in te zetten voor studievereniging Nexus en alle activiteiten die zij organiseert? Wil jij weten hoe het is om onderdeel te zijn van een commissie of eventueel het bestuur? Hiermee kan je jouw netwerk en cv een aanzienlijke boost geven en haal je gegarandeerd alles uit je studententijd.

Stuur een mail met jouw motivatie naar: info@svnexus.nl

Geïnteresseerd?

Je kunt lid worden door je in te schrijven via het kopje 'lid worden'. De contributie bedraagt slechts €15 per studiejaar en is verder volledig vrijblijvend. Als lid van studievereniging Nexus profiteer je van vele voordelen, zoals gratis toegang tot lezingen, gratis entree bij borrels of feesten, korting op je drankjes bij BAR2 en nog veel meer!